Loop zonder pijn:

Pijn in voorvoetPijn-voorvoet-loop-zonder-pijn

Heb je pijn in je voorvoet en voelen je tenen ook pijnlijk aan? Deze pijn in de voorvoet wordt ook wel metatarsalgie genoemd. De pijn komt meestal voor in het midden van je voet en in de middenvoetsbeentjes.

Oorzaken pijn in de voorvoet

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Vaak is het door overbelasting en in dat geval weet je zelf ook wel of je iets hebt gedaan waardoor je ineens zo’n pijn hebt in je voorvoet. Hoge hakken, slippers, versleten schoenen, ze kunnen allemaal de schuldige zijn. Alles wat een hoge druk geeft op de voorvoet en je tenen, geeft overbelasting met pijn in de voorvoet tot gevolg.

Anders lopen en eeltvorming

Als je eenmaal pijn hebt in de bal van je voet en de druk op de voet verkeerd wordt verdeeld, is dat vaak het begin van meer vervelende lichamelijke klachten. Zo kan er bijvoorbeeld eelt ontstaan, wat ook weer pijnlijk kan zijn. Je gaat anders lopen omdat je de pijnlijke voorvoet wilt ontlasten.

Verandering van houding door pijn aan de bal van voet

Ongemerkt ga je een beetje ‘scheef’ lopen en dan ben je straks nog veel verder van huis. Je kunt pijn krijgen in je knieën of je onderrug of zelfs in je schouders en nek, door deze houdingsverandering. Deze klachten kunnen binnen enkele dagen maar ook pas een paar maanden later ontstaan.

Behandeling pijn aan voorvoet

Inspecteer je voeten grondig en verwen ze met een voetenbad, verwijder eventueel eelt of maak een afspraak met een pedicure die dit voor jou doet. Verwen je voeten daarna met goede schoenen met een lage hak en een brede voorvoet. Je voeten kunnen letterlijk en figuurlijk weer op adem komen.

Om je voeten de juiste ondersteuning te geven zodat de voorvoet niet meer te veel wordt belast, kun je het beste steunzolen aanschaffen die je in al je schoenen kunt dragen. Inlegzolen voor overpronatie geven deze steun en zorgen voor een goede spreiding van de middenvoetsbeentjes en verdeling van de druk op je voeten.

Wij bevelen aan bij pijn in de voorvoet:

Comfort inlegzool

Sensi inlegzool

Sports inlegzool

Casual inlegzool

Stel ons je vraag

13 + 5 =

Waar te koop?