Loop zonder pijn:

Metatarsalgiemetatarsalgie-loop-zonder-pijn

Wéér zo’n exotische naam voor vervelende voetpijn. Metatarsalgie staat voor pijn in de bal van je voet. Metatarsus is dan ook de Latijnse benaming voor ‘middenvoet’.

Hoge hakken en metatarsalgie

Deze typische branderige pijn aan je voorvoet, komt voor als er te veel druk heeft gestaan op de middenvoetsbeentjes. Wie wel eens hoge hakken draagt en ze na een paar uur opgelucht uittrekt, weet meteen welk gevoel we bedoelen. De middenvoetsbeentjes worden hierdoor te veel in elkaar gedrukt, vooral als je een wat korter middenvoetsbeentje hebt.

Ander looppatroon door pijn in voorvoet

Toch is het niet zo dat alleen hoge hakkendraagsters hier last van hebben. Mensen met een holvoet staan ook meer op hun voorvoet waardoor druk op de metatarsalen komt te staan. Zoals veel andere vormen van pijn aan je voeten, is metatarsalgie ook een vorm van overbelasting. Door de pijn kun je een ander looppatroon gaan ontwikkelen omdat je die pijnlijke druk wilt vermijden. Zo kun je pijn krijgen op andere plaatsen in je lichaam, zoals je rug, knieën, kuiten en scheenbenen.

Steunzolen tegen metatarsalgie klachten

De oplossing ligt dan ook bij het wegnemen van de te grote belasting. Dus: weg met die hoge hakken (in ieder geval tijdelijk) en kies schoenen met goede demping waarbij je voorvoet de ruimte heeft.

Door zooltjes te dragen voor overpronatie, worden je voeten in een gezonde stand gedwongen. De peesplaat die onder de voet doorloopt wordt bij de voetboog ondersteund en daardoor komt er minder druk op de voorvoet en de middenvoetsbeentjes te staan. Je voorvoetpijn zal snel verdwijnen, een hel verademing!

Koop voor je schoenen met hoge hakken een echte voetverwenner: zooltjes die gemaakt zijn voor hoge hakken. Ook deze zooltjes ondersteunen je voeten onder de voetboog – ja, dat kan dus echt – waardoor je voorvoet veel minder belast wordt en je de avond zelfs op je hoge hakken vol kunt houden.

Stel ons je vraag

9 + 11 =

Waar te koop?