Loop zonder pijn:

Doorgezakte voetendoorgezakte-voeten-loop-zonder-pijn

Voeten kunnen zowel in de lengte als in de breedte doorzakken. Dit kan het gevolg zijn van erfelijke factoren, slecht schoeisel of leeftijd. Of alle drie natuurlijk!

Wanneer je voet doorzakt kunnen er vergrote trekkrachten of fricties op de spieren, pezen, banden en gewrichten ontstaan. Hierdoor kunnen deze structuren overbelast of ontstoken raken, waardoor pijn, vermoeidheidsklachten of vergroeiingen optreden.

Doorgezakte voeten worden ook aangeduid met overpronatie. Hiermee wordt het verstoorde looppatroon bedoeld dat ontstaat als de enkels naar binnen kantelen tijdens het lopen, waardoor de voetboog doorzakt.

Doorgezakte voeten komen veel voor

Ontzettend veel mensen hebben last van doorgezakte voeten. Meestal is het een aangeboren afwijking die je niet moet verwarren met platvoeten. Instabiele enkels zorgen voor een doorgezakte voetboog en pijnlijke en vermoeide voeten.

Doorgezakte voeten bij kinderen

Kindervoetjes zijn nog volop in ontwikkeling. Tot ongeveer het negende levensjaar is het heel normaal als je kind platvoeten heeft. Platvoeten lijken erg op doorgezakte voeten. Of je kind een doorgezakte voet heeft, kun je eigenlijk pas na het negende levensjaar beoordelen. Pas dan zijn speciale inlegzooltjes aan te bevelen. Kies dan standaard steunzolen tegen overpronatie. Die geven de voeten ondersteuning op de juiste plaats.

Doorgezakte voeten

Symptomen doorgezakte voeten

Klachten doorgezakte voeten

Doorgezakte voet oefeningen

Doorgezakte voet kind

Wij bevelen aan bij doorgezakte voeten:

Casual inlegzool

Comfort inlegzool

Kids inlegzool

Sports inlegzool

Stel ons je vraag

8 + 15 =

Waar te koop?