Loop zonder pijn:

Diabetische-voet-FootlogicsDiabetische voet

 

Een diabetische voet komt alleen voor bij mensen met diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd. We spreken van een diabetische voet als er een wond of infectie is aan de voet met problemen aan de zenuwen en de bloedvaten.

 

Klachten en symptomen bij een diabetische voet

Als je diabetisch mellitus hebt, weet je dat je veranderingen aan je voeten altijd in de gaten moet houden. Soms voel je de klachten niet door de neuropathie. Daarom moet je je voeten het liefst dagelijks controleren.

Let goed op als je voeten gevoelloos of juist pijnlijk zijn. Veranderingen zoals warme of juist koude voeten of wondjes die niet meer genezen.

Voorkomen van een diabetische voet

Door je voeten echt heel goed in de gaten te houden is een diabetische voet te voorkomen. Goede schoenen en inlegzooltjes  zijn voor iedereen belangrijk, maar voor jou nog meer. Waar jij op moet letten – omdat je last kan krijgen van neuropathie – dat je geen drukplekken hebt. Het belangrijkste is dat jou schoenen heel comfortabel zitten en de inlegzooltjes die je gebruikt overbelasting wegnemen . Waarschijnlijk is het onnodig om te zeggen dat hoge hakken voor jou niet zijn weggelegd. Je loopt daarmee een te groot risico op drukpunten en wondjes aan je voeten.

In principe kun je gewoon confectieschoenen dragen, het is dan aan te bevelen om het originele zooltje uit de schoen te halen en vervangen door een comfortabele inlegzooltjes voor gevoelige voeten. Bij heel gevoelige voeten en diabetische voeten raden wij je Footlogics Sensi aan.

Tips voor mensen met een diabetische voet

  • Houd je bloedsuiker zo goed mogelijk;
  • Controleer je voeten regelmatig, vergeet de onderkant niet;
  • Heb je een wondje? Ga dan niet zelf dingen uitproberen maar laat er meteen naar kijken;
  • Neem geen voetbaden;
  • Knip je nagels recht af maar niet te kort;
  • Loop niet op blote voeten;
  • Zorg dat je schoenen comfortabel zitten, niet knellen en geen drukpunten hebben.

Inlegzooltjes voor een goed looppatroon

Doordat je minder gevoel hebt in je voeten, loop je het risico dat je anders gaat lopen. Door dit verstoorde looppatroon heb je weer extra risico op wondjes en drukplekken. Er zijn goede inlegzooltjes te verkrijgen die zorgen dat je voeten op de juiste manier worden ondersteund zodat je een gezond looppatroon houdt en daardoor minder risico op een diabetische voet.

Bij een diabetische voet bevelen wij onze Footlogics Sensi aan. Je vindt ze in onze webwinkel.

Wat is een diabetische voet

Diabetische voet behandeling

Stel ons je vraag

13 + 13 =

Waar te koop?